De Jong kopt Milan naar winst op stadsrivaal

4 mei 2014, 23:22   Bijgewerkt: 5 mei 2014, 00:57

Clarence Seedorf heeft zijn eerste Derby della Madonnina, de stadsderby tegen Internazionale, als trainer van AC Milan winnend afgesloten. In San Siro werd zondag met 1-0 gewonnen, waardoor i Rossoneri weer serieus mogen hopen op Europees voetbal. Een rake kopbal van Nigel de Jong, in de 65ste minuut, besliste de verder weinig amusante burenruzie.

In het ruime uur voordat De Jong de score opende, viel er bijzonder weinig te genieten in het Milanese onderonsje. Verrassend was dat niet echt, aangezien het al het hele seizoen kommer en kwel is bij zowel Inter als Milan. Inter stond voor de aftrap slechts vijfde op de ranglijst, Milan zelfs tiende en de manschappen van Seedorf moeten nog volop knokken om Europees voetbal te halen.

In het saaie eerste uur tegen Inter toonde Milan wel het meeste initiatief, al was daar ook niet heel veel voor nodig, aangezien de equipe van trainer Walter Mazzarri er met de pet naar leek te gooien. Dat het grootste gevaar van de thuisclub kwam, was dan ook niet verrassend. Na een goede onderschepping van De Jong, stuurde de Nederlander Kaka diep met een prachtige pass. Het schot van de Braziliaan was fraai, maar spatte uiteen tegen de deklat.

Twaalf minuten voor tijd dacht Balotelli voor de beslissing te zorgen, maar het feest ging niet door omdat Giampaolo Pazzini de bal van richting veranderde, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond. Dat was voor een Milan-fan reden om het veld op te rennen, waardoor het spel even stil lag. De supporter kon uiteindelijk rustig naar huis, want zijn favoriete club gaf de voorsprong niet meer uit handen. De jacht van Inter op de gelijkmaker was verre van gepassioneerd en alles behalve overtuigend.

Milan krijgt door de winst het Europa League-ticket steeds scherper in het vizier. I Rossoneri hebben nu 54 punten en staan daarmee samen met Parma op de zevende plaats. De achterstand op de zesde plaats, die recht geeft op het laatste Europese startbewijs en momenteel in handen van Torino, bedraagt slechts één punt. Milan kan zelfs de vijfde plek van Inter nog afpakken. I Nerazzurri blijven door het verlies op 57 punten steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen