Van Hanegem stoort zich aan 'Tomtom-generatie'

5 mei 2014, 09:47

Willem van Hanegem heeft een nieuwe term geïntroduceerd. In zijn column in het AD heeft de oud-middenvelder het over de zogenaamde 'Tomtom-generatie'. Als voorbeeld noemt hij Feyenoord-aanvaller Ruben Schaken. Van Hanegem stoorde zich aan het gedrag van Schaken in de uitwedstrijd tegen AZ.

"Schaken deed niets, maar dan ook werkelijk helemaal niets goed bij Feyenoord", analyseert Van Hanegem. "Op een bepaald moment zei Pellè daar iets van en vervolgens werd Schaken daarom kwaad op Pellè. Joh, denk ik dan, wees blij dat een man als Pellè kwaad wordt op je, wees blij dat hij je gepruts überhaupt serieus neemt, luister naar wat hij te zeggen heeft, daar word je beter van. Maar nee hoor, meneer Schaken was gepikeerd."

"Schei toch uit. Dat is het gedrag van wat je de Tomtom-generatie zou kunnen noemen. Gastjes die zelf niet nadenken, die op de automatische piloot denken te kunnen overleven en niet meer weten waar ze zijn als hun Tomtom het begeeft. Ze laten zich niet uitdagen. Door niets en niemand, ze denken dat ze er al zijn."

Van Hanegem noemt het moment 'tekenend voor het afgelopen seizoen' en hoopt op een cultuurverandering. "Ik hoop volgend seizoen voetballers, trainers en bestuurders bezig te zien, die zich laten uitdagen, die voor de schoonheid gaan, die beter willen worden van elkaar en die onderling kritisch durven te zijn", stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen