Mathijsen en Bruma voornaamste slachtoffers bij Oranje

5 mei 2014, 14:57

De selectie van bondscoach Louis van Gaal voor de trainingsstage van 7 tot 17 mei in Hoenderloo kent elke opvallende afwezigen. Zo zijn onder meer Joris Mathijsen en Jeffrey Bruma niet opgeroepen voor het trainingskamp. Wie uit deze groep van eredivisiespelers naar het WK in Brazilië mogen, is nog lastig te zeggen. Maar afwezigen kunnen het wereldkampioenschap normaal gesproken uit hun hoofd zetten.

Dat geldt dus voor Mathijsen en Bruma. De verdedigers van respectievelijk Feyenoord en PSV leken serieuze kandidaten voor een plek in de definitieve WK-selectie, maar kunnen de vakantie nu boeken. "Ik hoop natuurlijk op deelname, maar we zullen maandag moeten afwachten", liet Bruma afgelopen weekend nog optekenen. Hij is niet de enige speler van PSV die ontbreekt in de selectie voor de oefenstage. Ook Adam Maher en Stijn Schaars kregen geen invitatie.

Voor Ajacied Ricardo van Rhijn lijkt de hoop op het WK in Brazilië ook vervlogen. Verder bevinden zich in de selectie van Van Gaal uiteraard geen spelers die nog in de play-offs om Europees voetbal actief zijn. Namens Vitesse maken Davy Pröpper en Patrick van Aanholt wellicht aanspraak op een plekje. Bij AZ zijn dat bijvoorbeeld Nick Viergever en Nemanja Gudelj.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen