Cambuur-duo trots op Zilveren Schoen: "Heel bijzonder"

6 mei 2014, 09:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind legde maandag beslag op de Gouden Schoen, de prijs voor de beste speler van de Eredivisie afgelopen seizoen. De Ajax-middenvelder hield Lex Immers (Feyenoord), Martijn van der Laan en Ramon Leeuwin (SC Cambuur) achter zich. Het trio gaat er met de Zilveren Schoen vandoor en dat maakt het Cambuur-duo trots. 

De Friese club presteerde dit seizoen als promovendus uitstekend in de Eredivisie. "Dat het zo fantastisch zou gaan met mezelf en het elftal, daar kun je alleen maar van dromen", reageert aanvoerder Ramon Leeuwin tegen De Telegraaf. "Ik denk niet dat spelers van Cambuur ooit zo hoog zijn geëindigd of op het podium hebben gestaan. Heel bijzonder."

Leeuwin speelde het gehele seizoen met Martijn van der Laan in het centrum van de defensie bij de Friezen. Ook de kleine verdediger is trots op het winnen van de Zilveren Schoen. "Er staan heel grote namen op het lijstje. Echt hartstikke mooi dat ik daar nu ook tussen mag staan. Als je uit de Jupiler League komt, dan twijfelt iedereen of je het niveau wel aankan, maar voor mij werd het alleen maar makkelijker voetballen in de Eredivisie."

Overigens bestaat de kans dat Cambuur het volgend seizoen zonder het goed presterende duo moet stellen. Leeuwin wordt begeerd door FC Utrecht, terwijl FC Groningen geïnteresseerd is in Van der Laan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen