Napoli twee wedstrijden achter gesloten deuren

7 mei 2014, 21:57

Napoli moet zijn twee eerstkomende thuiswedstrijden in de Serie A achter gesloten deuren afwerken. De Napolitanen moeten boeten voor het gedrag van hun supporters in de gewonnen bekerfinale tegen Fiorentina (3-1), afgelopen zaterdag.

Op de dag van de wedstrijd werden er in de binnenstad van Rome drie Napoli-fans neergeschoten, van wie er nog één in levensgevaar verkeert. De harde kern van de Partenopei stond de aftrap van het duel met Fiorentina alleen toe als zeker was dat de slachtoffers nog in leven zijn en dat de fans van de tegenpartij niets met de schietpartij te maken hadden. Als er afgetrapt zou worden zonder dat deze vragen beantwoord waren, zouden de Napoli-fans naar verluidt het veld bestormen.

Aanvoerder Marek Hamsik was degene die de Napolitaanse fans de bevestiging gaf, maar dat verliep niet bepaald in harmonie. De harde kern gooide vanaf de tribunes vuurwerk naar beneden. Daarnaast droeg Genny a' Carogna, de capo van Napoli's Curva A, een T-shirt met daarop de tekst 'Speziale Libero'. Het was een oproep om Antonino Speziale vrij te laten. Speziale is de man die verdacht wordt van de dood van een politieagent, begin 2007 bij hevige rellen rond de Siciliaanse derby tussen Catania en Palermo.

Naast de twee wedstrijden zonder publiek moet Napoli voor het wangedrag van haar fans een boete van 60.000 euro betalen. Tegenstander Fiorentina bleef evenmin onbestraft. Vanwege kwetsende spreekkoren over Napolitanen moeten de Toscanen 20.000 euro overmaken. Daarnaast moet de Curva Fiesole, waar de harde kern van La Viola plaatsneemt in het eigen Stadio Artemio Franchi, één duel gesloten blijven. Dat laatste betreft wel een voorwaardelijke straf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen