Rennes verpest titelfeest van kampioen Paris SG

7 mei 2014, 23:45

Paris Saint Germain heeft zijn vierde Franse titel in de clubhistorie niet kunnen vieren met een overwinning. De formatie van trainer Laurent Blanc ging woensdag in het eigen Parc des Princes verrassend met 1-2 onderuit tegen Stade Rennes.

Het had een feestwedstrijd moeten worden. Paris SG kon zich tegen Stade Rennes voor het tweede jaar op rij - en voor de vierde keer in totaal - tot kampioen van Frankrijk kronen. Maar omdat AS Monaco eerder op de dag niet wist te winnen van bekerwinnaar En Avant Guingamp (1-1), was Paris SG ineens vóór de aftrap van het duel met Rennes al kampioen.

Paris SG slaagde er echter niet in de titel te onderstrepen met een overwinning, ondanks dat Ezequiel Lavezzi in de derde minuut voor de 1-0 zorgde. Rennes kantelde nog voor de rust, in een tijdsbestek van vier minuten, de wedstrijd. Foued Kadir maakte in de 23ste minuut gelijk en niet veel later tekende Paul Ntep voor de 1-2. Laatstgenoemde slingerde een vrije trap voor het doel, maar tot ieders verbazing vloog de inzet in één keer voorbij keeper Salvatore Sirigu.

Het lukte Paris SG niet meer de nederlaag op het titelfeest te voorkomen. Wel maakte Zlatan Ibrahimovic na rust zijn rentree, na ruim een maand blessureleed. De Zweedse oud-Ajacied, dit seizoen al goed voor 25 doelpunten, heeft nu maar liefst elf landstitels op zijn palmares prijken. Hij werd twee keer kampioen met Ajax en Juventus, driemaal met Internazionale, één keer met FC Barcelona en AC Milan, en nu dus voor de tweede maal met Paris SG. Wel werden de landstitels bij Juventus later afgepakt vanwege een omkoopschandaal. Opmerkelijk genoeg staat de Champions League nog niet op de erelijst van Ibrahimovic.

Gregory van der Wiel zat niet bij de selectie voor de kampioenswedstrijd van Paris SG.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen