KNVB met drie schalen op pad voor ontknoping Topklasse

8 mei 2014, 14:30

De strijd om het kampioenschap in de Eredivisie en de Jupiler League mag dan gestreden zijn, op andere niveaus van het Nederlandse voetbal is het gevecht om de titel nog in volle gang. Met name in de Topklasse zaterdag is de spanning enorm. Met nog één duel te spelen maken drie teams nog kans op de titel.

De drie clubs die nog mogen hopen op het kampioenschap in de Topklasse zaterdag zijn GVVV, Spakenburg en IJsselmeervogels. GVVV heeft de beste papieren en kan kampioen worden in de uitwedstrijd tegen Barendrecht. Spakenburg, dat in punten gelijk staat, speelt uit bij het gedegradeerde Ter Leede. Als GVVV en Spakenburg allebei bezwijken onder de druk, kan IJsselmeervogels de lachende derde worden. De nummer drie van de ranglijst heeft één punt minder dan beide koplopers en speelt voor eigen publiek tegen Kozakken Boys.

De spannende ontknoping leverde de KNVB een praktisch probleem op, want op alle drie de locaties moet een kampioensschaal aanwezig zijn. De 'echte' schaal gaat naar Ter Leede-Spakenburg, bij andere duels is een replica aanwezig. "Dat is niet omdat wij verwachten dat Spakenburg kampioen wordt", zegt een woordvoerder KNVB bij RTV Utrecht. "We hebben geloot tussen GVVV en Spakenburg, omdat die gelijk bovenaan staan."

Als GVVV en Spakenburg gelijk eindigen, spelen beide teams op neutraal terrein een beslissingswedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen