Kampioen PSG verlengt contract coach Blanc

8 mei 2014, 15:15

Een dag nadat zijn ploeg kampioen van Frankrijk werd, heeft Laurent Blanc opnieuw iets te vieren. De coach heeft een nieuw contract gekregen, dat hem tot de zomer van 2016 aan de Franse club verbindt. De oude verbintenis van de voormalig verdediger liep nog één jaar door, tot het eind van het seizoen 2014/2015.

De 48-jarige Blanc trad afgelopen zomer in dienst bij het ambitieuze Paris Saint Germain, als opvolger van de naar Real Madrid overgestapte Carlo Ancelotti. Hij leidde de Franse ploeg niet alleen naar de landstitel, maar ook naar de kwartfinale van de Champions League. Daarin was Chelsea over twee duels net te sterk.

Eerder was Blanc trainer van Girondins de Bordeaux, waarmee hij ook landskampioen werd, en de nationale ploeg van Frankrijk. Als speler stond hij onder contract bij onder meer Montpellier, FC Barcelona, Olympique Marseille, Inter en Manchester United. Met Blanc achterin won Frankrijk een WK (1998) en een EK (2000).

Paris Saint Germain werd woensdag kampioen door puntverlies van concurrent AS Monaco tegen En Avant Guingamp. Zelf verloor het later op de avond, in een 'feestwedstrijd', met 1-2 van Stade Rennes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen