Suarez: "Twee keer een tegenstander bijten, ik schaam me zo"

8 mei 2014, 16:14

Luis Suarez is uitgegroeid tot beste voetballer van de Engelse Premier League, maar worstelt nog altijd met zijn imago. De Uruguayaan is niet overal even populair en heeft dat aan zichzelf te wijten, weet hij. In een interview met Helden Magazine geeft hij aan spijt te hebben van de manier waarop hij zich gedragen heeft.

"Voor de kinderen wil ik een goed mens zijn, een vader waarop ze trots zijn. De fouten die ik heb gemaakt… twee keer een tegenstander bijten, ik schaam me zo", zegt Suarez. In de Eredivisie zette hij zijn tanden ooit in de nek van Otman Bakkal, in Engeland deed hij later hetzelfde bij Branislav Ivanovic. "Later besef je dat je kinderen die beelden ooit zullen zien. Dat doet me bijna meer pijn dan de daad zelf. Dat ik mijn kinderen later moet uitleggen dat ik dat was, hun vader. Daar heb ik van wakker gelegen. Zij moeten mij als voorbeeld kunnen zien."

"Het doet pijn als ze zeggen dat ik een slecht mens ben", zegt hij. "Dat ik arrogant ben, of altijd boos. Misschien beleef ik het voetbal zo, met die passie. Mijn manier van spelen...ik zal altijd zo spelen, niemand zal mijn karakter kunnen veranderen. Maar dat is op het veld. Thuis ben ik totaal anders. Ik zou het fijn vinden als ik de mensen kan laten zien dat ik niet zo slecht ben als ze denken. Ik worstel met dat imago. Misschien lukt het me dit jaar dat anderen me anders beoordelen, door mijn positieve bijdrage op het veld. Bij Liverpool word ik nu gewaardeerd."

In hetzelfde interview liet Suarez ook weten ooit terug te willen keren naar Ajax, zijn oude club. "Ha, ook als de trainer me niet wil, ga ik toch. Zeker weten. Ajax is voor mij een heel belangrijke stap geweest in mijn leven. Ten eerste zijn mijn vrouw Sofia en ik gek op Amsterdam en de manier van leven, het respect van en voor iedereen. We hadden een gelukkig leven, konden er heel rustig wonen en we wandelden veel door Amsterdam."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen