Sneijder weer belangrijk: "Hoe dat kan? Al sla je me dood"

9 mei 2014, 08:25

Wesley Sneijder kroonde zich afgelopen woensdag tot matchwinner tegen Eskisehirspor (1-0), wat Galatasaray de vijftiende nationale beker in de clubhistorie opleverde. Komende zondag hoopt Cimbom het bekersucces een passend gevolg te geven, als de uitwedstrijd tegen Trabzonspor op de rol staat. De inzet is de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League.

"In de kleedkamer hebben we ervan genoten, maar ook direct de knop omgezet naar Trabzonspor uit. Die wedstrijd van zondag is belangrijk voor de tweede plaats", zegt Sneijder in De Telegraaf over de gewonnen bekerfinale. Sneijder was wederom beslissend voor Galatasaray in een grote wedstrijd. Eerder dit seizoen zorgde onze landgenoot in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus met een treffer in de slotfase voor overleving in het kampioenenbal. "Hoe dat kan? Al sla je me hartstikke dood", aldus de 97-voudig international van Oranje.

"Ik denk dat je een stukje ervaring nodig hebt om op het juiste moment op de juiste plaats te staan en koelbloedig te zijn in de afronding", vervolgt Sneijder, die eerst gefocust is op Galatasaray, voordat hij zijn zinnen richting Oranje verzet. "Natuurlijk probeer ik via internet en de Nederlandse tv en kranten wel op de hoogte te blijven, maar het voornaamste is nu hier het seizoen goed af te sluiten. Als wij in Trabzon winnen en nummer drie Besiktas (één punt minder, red.) uit punten verspeelt, zijn we tweede en plaatsen we ons rechtstreeks voor de Champions League", realiseert de middenvelder zich.

Mocht het duel met Trabzonspor een goede afloop kennen, dan is Sneijder tevreden met het seizoen: "Dan is het met het winnen van de Supercup en de beker, plus het overwinteren in de Champions League toch een goed jaar geweest. Natuurlijk wil je kampioen worden, maar dat lukt nu eenmaal niet altijd. Vooral in de uitwedstrijden hebben we slecht gepresteerd", beseft de international, die Fenerbahçe dit jaar kampioen zag worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen