Wenger wil zwaardere straf voor overtreden financiële regels

9 mei 2014, 09:54

Er hangt zowel Manchester City als Paris Saint Germain een straf boven het hoofd, wegens het niet naleven van de zogeheten Financial Fair Play-regels. Er dreigt een boete van ongeveer zestig miljoen euro voor beide clubs, die hun 25-koppige selectie voor de Champions League volgend seizoen waarschijnlijk ook moeten reduceren tot 21 spelers. Arsenal-manager Arsene Wenger zou graag zwaardere straffen zien.

Hoewel Wenger het een goede zaak vindt dat er actie genomen wordt tegen clubs die de financiële regels overtreden, is de Franse oefenmeester van mening dat de straffen hoger moeten uitvallen. De manager van Arsenal denkt dat iedereen het zou begrijpen als de schuldige clubs worden verwijderd uit de competitie. "Je zou toch denken dat je de regels accepteert, als je meedoet aan een competitie. Is dit niet het geval, dan zou iedereen het begrijpen dat je uitgesloten wordt", zegt Wenger in Britse media.

"Voor mij en alle externe partijen lijkt het een gecompliceerd verhaal. Niemand begrijpt het precies. De regels moeten worden verduidelijkt, zodat iedereen goed geïnformeerd zal zijn", vindt Wenger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen