Alflen trainer FC Utrecht, Adriaanse technisch adviseur

Ger
9 mei 2014, 12:45   Bijgewerkt: 9 mei 2014, 13:22

Rob Alflen is definitief de opvolger van Jan Wouters als trainer van FC Utrecht. De 46-jarige oud-speler van de Domstedelingen tekent een contract voor één seizoen. De voorbije jaren was hij als assistent-coach werkzaam in Stadion Galgenwaard. Co Adriaanse werd gepresenteerd als technisch adviseur.

"Mijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal, in de stad waar ik woon, bij de club waar ik als jonge speler mocht debuteren en waar ik voorheen diverse functies heb bekleed; daar kijk ik wel naar uit", reageert Alflen op de website van FC Utrecht op zijn promotie. "De clubleiding heeft al vroeg het vertrouwen in mij uitgesproken en bevestigt dit nu door mij voor de groep te zetten."

"Robby staat een aanvallende speelstijl voor, waar wij graag weer naar terug willen", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. "In onze academie staat deze speelstijl al centraal en ook binnen de scouting is dit inmiddels het uitgangspunt. De club is ingericht en klaar voor een nieuwe speelstijl. Wij menen met Robby een trainer gevonden te hebben die als geen ander invulling kan geven aan onze visie en speelstijl."

Naast Alflen stelde FC Utrecht ook Adriaanse voor. De Amsterdammer gaat aan de slag als technisch adviseur. "Co staat volledig achter de aanstelling van Alflen. Robby en Co hebben diverse gesprekken gevoerd. Er is een klik, zowel op voetbaltechnisch als op menselijk vlak", stelt Van Schaik.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen