Janssen: "Omgaan met omstandigheden die je krijgt"

9 mei 2014, 21:49

"We hebben de slag verloren, maar niet de oorlog", zo luidde de conclusie van Anton Janssen, coach van NEC, tegenover FOX Sports na het verloren play-offduel met Sparta. De Nijmegenaren gingen vrijdag door een laat doelpunt van Nourdin Boukhari met 1-0 onderuit op het Kasteel. Een fout van Danzell Gravenberch lag aan de basis van de treffer.

Janssen nam de verdediger niets kwalijk. "Niemand doet zoiets expres, maar het is wel een feit", vervolgde de oefenmeester, die wel teleurgesteld was in zijn elftal. In de slotfase zongen de NEC-supporters dat de spelers zich moeten schamen. "Daar zit wel een kern van waarheid in, absoluut", beaamde Janssen. "Verschillende spelers zijn onder hun niveau gebleven. En dat is zeer vervelend als je maar 45 minuten te spelen hebt. Daardoor heb je geen tijd om het te herstellen."

De tweede helft werd op vrijdag gespeeld, omdat verder voetballen een dag eerder onmogelijk was vanwege het slechte weer. Het vele regenwater zorgde, ook vanavond, voor een slechte staat van de grasmat. "Maar dat is geen excuus", stelde Janssen resoluut. "Positiespel spelen was onmogelijk, maar je moet omgaan met de omstandigheden die je krijgt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen