Kruys: "We hebben er lang op moeten wachten"

9 mei 2014, 22:06

Sparta leek dit kalenderjaar, figuurlijk gesproken, nog geen zege op het eigen Kasteel te kunnen kopen. Maar uitgerekend Eredivisieclub NEC werd vrijdag in de play-offs promotie/degradatie met 1-0 verslagen, door een laat doelpunt van Nourdin Boukhari.

"We hebben er lang op moeten wachten", reageerde Sparta-coach Gert Kruys na afloop bij FOX Sports. De laatste overwinning in eigen stadion dateerde van 22 november vorig jaar. "We hebben een heel vreemde periode doorgemaakt, waarover veel is gezegd en geschreven. We hebben ook een aantal keer tegen elkaar gezegd dat het erbarmelijk slecht was en dat we ons als ploeg moeten schamen. Maar sinds een aantal weken lijkt het de goede kant op te gaan, met als bekroning de helft van vanavond."

Sparta - NEC stond eigenlijk voor gisteren (donderdag) in de planning, maar werd toen in de rust gestaakt vanwege noodweer. De grasmat van het Kasteel was een dag later nog niet volledig hersteld. Kruys: "Het is heel mooi dat wij als Jupiler League-club uit de onderste regioneren gelijkwaardig waren aan NEC. Het veld maakte het niet makkelijk, al gold dat ook voor hen. Zij hebben toch de wat betere spelers. Maar wij hebben ongelooflijk veel strijd geleverd en ik denk terecht gewonnen."

De return is zondag in Nijmegen. Kruys rekent zich ondanks de winst nog niet rijk. "Er wacht ons daar een heet middagje, met een uitverkocht stadion en Michael Higdon die bij NEC vanaf de aftrap zal spelen. Toen hij er (als invaller, red.) inkwam, leverde dat problemen op. Maar wij zijn wel in staat om zelf ook een goal te maken daar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen