Ontslag bij FC Twente zit Adriaanse nog dwars

10 mei 2014, 11:37

Hoewel het alweer ruim twee jaar geleden is dat Co Adriaanse ontslagen werd bij FC Twente, zit het de Amsterdammer nog steeds dwars. "Ik heb er nog veel verdriet van hoe het bij FC Twente is gegaan", verklaart hij zaterdag in De Telegraaf.

Adriaanse had graag eens kampioen geworden. Eerder lukte hem dat nét niet bij Willem II, AZ en Ajax. "Dat was voor mij dé kans om als trainer nog eens kampioen van Nederland te worden. Die kans is me ontnomen. Nadat ze me wegstuurden is het bepaald niet beter gegaan met FC Twente. Eerder slechter. En het seizoen erna is het ook zeker niet beter geworden."

De 66-jarige oefenmeester sprak later met de clubleiding van FC Twente over zijn ontslag. "Ik ben nog een keer gaan dineren met Aldo van der Laan en Joop Munsterman en zij zaten ermee dat ze door mij weg te sturen eigenlijk de verkeerde beslissing hadden genomen. Achteraf hadden ze me beter het seizoen af kunnen laten maken. Dan was het waarschijnlijk beter gegaan dan nu het geval is geweest."

Over zijn toenmalige assistenten is Adriaanse minder positief. "Ik neem het mijn toenmalige assistenten van FC Twente wel kwalijk hoe het allemaal is gegaan. Alfred Schreuder heeft me ook nooit meer gecontacteerd, wat wel normaal zou zijn. Ook Youri Mulder heeft dat niet gedaan. En Boudewijn Pahlplatz evenmin. De enigen die dat wel hebben gedaan zijn Theo Snelders (keeperstrainer, red.) en Jan Kluitenberg (conditietrainer, red.)", besluit hij.

Adriaanse verbond zich vrijdag voor drie seizoenen aan FC Utrecht. In de Domstad wordt hij technisch adviseur. Rob Alflen is vanaf komend seizoen hoofdtrainer in Utrecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen