'Niet PSG, maar Monaco is rechtmatige kampioen'

10 mei 2014, 12:36

Claudio Ranieri vindt dat niet Paris Saint Germain, maar 'zijn' AS Monaco de rechtmatige kampioen is in Frankrijk. Volgens de Italiaan moet PSG de titel worden afgenomen, omdat het zich niet heeft gehouden aan de Financial Fair Play-regels.

"De regels moeten altijd gerespecteerd worden. De UEFA heeft duidelijk aangegeven dat PSG de titel heeft gewonnen zonder de Financial Far Play-regels in acht te nemen", verklaarde Ranieri vrijdag bij een persconferentie. "Daarom zijn wij de rechtmatige kampioen, omdat wij ons vanaf de start van het seizoen hebben geconformeerd aan de regels."

PSG kan een boete van 60 miljoen euro tegemoet zien omdat het in de afgelopen twee seizoenen meer dan 45 miljoen euro verlies heeft geleden. De ploeg van Gregory van der Wiel kroonde zich woensdag dankzij puntenverlies van Monaco tot kampioen van Frankrijk. Desondanks is Ranieri, wiens positie zwaar onder druk staat, tevreden over het seizoen. "Mijn twee seizoenen bij deze club zijn goed verlopen. Ik heb een erg goede relatie met de spelers. Ik spreek elke dag met ze. Mijn toekomst? Volgende week zal beslissend zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen