Braunschweig en Nürnberg degraderen; HSV leeft

10 mei 2014, 17:21   Bijgewerkt: 10 mei 2014, 17:58

Hamburger SV maakt nog altijd kans op handhaving in de Bundesliga. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart ging zaterdag met 2-3 onderuit bij FSV Mainz. Maar omdat concurrenten 1.FC Nürnberg (1-4 bij Schalke) en Eintracht Braunschweig (1-3 bij Hoffenheim) ook verloren blijven Die Rothosen in het bezit van de benodigde zestiende plek. Voor Nürnberg en Braunschweig valt definitief het doek.

HSV mag zich opmaken voor een barrage tegen de nummer drie uit de 2. Bundesliga. Met nog één wedstrijd te spelen is dat op dit moment SpVgg Greuther Fürth. Het spel van zaterdag bood in elk geval aanknopingspunten voor Van der Vaart en zijn ploeg. HSV speelde - zeker in de eerste helft - energiek, maar kwam op achterstand door een knullige fout van verdediger Heiko Westermann. De van een blessure teruggekeerde Pierre-Michel Lasogga trok de stand gelijk, maar na rust beslisten Yunus Malli en Shinji Okazaki de wedstrijd alsnog in het voordeel van Mainz. De aansluitingstreffer van Ivo Ilicevic kwam te laat.

FSV Mainz verzekerde zich dankzij de overwinning op HSV van het laatste ticket voor de Europa League. Het hield FC Augsburg, dat Eintracht Frankfurt met 2-1 versloeg, achter zich. Paul Verhaegh maakte net als oud AZ-speler Ragnar Klavan de negentig minuten vol bij Die Fuggerstädter. De Est maakte het openingsdoelpunt van Joselu ongedaan, waarna André Hahn de wedstrijd in het voordeel van Augsburg besliste.

Bayer Leverkusen mag zich opmaken voor Champions League-voetbal. Die Werkself versloeg Werder Bremen met 2-1 en was daardoor niet meer te achterhalen door VfL Wolfsburg, dat zelf met 3-1 won van Borussia Mönchengladbach. Eljero Elia was invaller bij Werder, terwijl Bas Dost namens Wolfsburg niet in actie kwam.

Landskampioen Bayern München sloot het seizoen af met een minimale overwinning op VfB Stuttgart. Arjen Robben had een basisplaats tegen de ploeg van trainer Huub Stevens en was de beste man aan Bayernzijde. Maar het was Claudio Pizarro die zich met een doelpunt in de 92e minuut tot matchwinner kroonde: 1-0.

Robert Lewandowski nam bij Borussia Dortmund afscheid met twee doelpunten en de topscorerstitel. De spits vertrekt naar Bayern München, maar niet voordat hij Die Borussen aan een overwinning op Hertha BSC had geholpen. De Pool maakte het eerste en derde doelpunt in het met 4-0 gewonnen duel op de ploeg van trainer Jos Luhukay. Bovendien troeft Lewandowski met zijn doppelpack toekomstig ploeggenoot Mario Mandzukic af. Hij eindigt op twintig doelpunten; twee meer dan de Kroaat.

De negende en laatste wedstrijd van zaterdag was die tussen Hannover 96 en SC Freiburg. In Hannover won de thuisclub met 3-2, maar voor beide ploegen stond niets meer op het spel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen