Gelijkspel Torino en Parma goed nieuws voor Milan

Ger
11 mei 2014, 17:29

Torino en Parma hebben elkaar op de voorlaatste speeldag in Italië op een 1-1 gelijkspel gehouden. Door het resultaat zijn beide clubs nog niet zeker van een ticket voor Europees voetbal. Ook AC Milan blijft kans houden op de zesde plaats.

Torino was met een overwinning zeker geweest van deelname aan de Europa League. Voor eigen publiek werd nog wel vlak voor rust via Ciro Immobile een voorsprong genomen. In de tweede helft leek de 1-0 niet meer in gevaar te komen, zeker niet toen Parma met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Alessandro Lucarelli. De bezoekers kwamen niettemin op gelijke hoogte. In de 71ste minuut schoot Jonathan Biabiany in de rebound raak: 1-1. Eerder op de middag had Milan verloren bij Atalanta (2-1), maar de equipe van trainer Clarence Seedorf blijft door het puntenverlies van de concurrentie toch kansrijk om het seizoen met Europees voetbal af te sluiten.

AS Livorno zal deze voetbaljaargang beëindigen als hekkensluiter van de Italiaanse competitie. Op eigen veld werd verloren van Fiorentina: 0-1. Naast Livorno kunnen ook Catania en Bologna degradatie niet meer ontlopen. Chievo Verona en Sassuolo speelden zich veilig.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!