Van Hanegem haalt uit naar 'zielige' Adriaanse

Ger
12 mei 2014, 09:31

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor de recente optredens van Co Adriaanse. Volgens de oud-international zijn de uitlatingen die de Amsterdammer als tv-analyticus doet over bondscoach Louis van Gaal ongepast en probeert hij alleen maar zijn gram te halen.

"In dat hele circus ga ik me erg storen aan Co Adriaanse. Die heeft nu geroepen dat hij al heel, heel erg lang geleden ook met vijf verdedigers en daarin drie centrumverdedigers heeft gespeeld. En dat ze het toen 'de Berlijnse Muur' noemden. Nou en? Het lijkt erop of bij elke stap van Van Gaal gedaan moet worden alsof hij niks zelf bedenkt. Dat wordt dan benadrukt door Co Adriaanse en meer van die types", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Ik zal het scherper zeggen, er wordt zelden of nooit iets geheel nieuws bedacht in het voetbal. Alles is altijd gebaseerd op iets wat er al was."

Verder is Van Hanegem niet te spreken over het feit dat Adriaanse zich openlijk uitlaat over het werk van zijn voormalige assistenten bij FC Twente, Youri Mulder, Boudewijn Pahlplatz en Alfred Schreuder. "Hoe zielig is dat? Hij had Mulder, Pahlplatz en Schreuder, als ze als slecht functioneerden, eruit moeten gooien toen hij hun baas was. Doe je dat niet, dan moet je later zwijgen. En als je dan nu op een paar plaatsen tegelijk je mening over voetbal mag geven, doe dat dan met liefde voor het spel en niet omdat je eigenlijk stiekem je gram wilt halen en je frustraties wilt botvieren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen