Gudelj met Servië tegen Brazilië, Schöne in Deense selectie

13 mei 2014, 10:21

Nemanja Gudelj strijdt momenteel met AZ om een Europees ticket, maar mag zich daarna opmaken voor oefenduels van de Servische nationale ploeg. De middenvelder is opgeroepen voor de oefenwedstrijden met Jamaica, Panama en Brazilië.

Gudelj kreeg eerder al een uitnodiging van Bosnië-Herzegovina, maar bedankte daarvoor. Met Servië speelt de middenvelder op 26 mei in de Verenigde Staten tegen Jamaica en op 31 mei tegen Panama. Het mooiste affiche staat er echter op 6 juni op het menu, dan speelt Servië in en tegen WK-gastland Brazilië. Daarna kan Gudelj op vakantie, want Servië heeft zich niet geplaatst voor het wereldkampioenschap.

Lasse Schöne kan zich ook gaan voorbereiden op duels met de nationale ploeg. De Ajacied speelt met Denemarken op 22 mei tegen Hongarije en zes dagen later tegen Zweden. Bondscoach Morten Olsen selecteerde meer spelers uit de Eredivisie. Ook Simon Poulsen (AZ), Stephan Andersen (Go Ahead Eagles), Andreas Bjelland (FC Twente) en voormalig Ajacied Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) hebben een uitnodiging gehad. Ook Denemarken ontbreekt komende zomer op het WK. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen