Van Gaal is overtuigd: "Sparta gaat het redden"

13 mei 2014, 15:44

Het ging dinsdag in Hoenderloo niet alleen over Oranje, WK-selecties en 5-3-2 of 4-3-3, maar ook even over Sparta Rotterdam. Bondscoach Louis van Gaal werd gevraagd wat hij vond van het optreden van zijn oude club in de play-offs om promotie. En zoals over alles, had Van Gaal ook hierover een mening.

"Sparta gaat het redden", zei hij zonder enige twijfel. De Rotterdamse ploeg heeft een dramatisch seizoen achter de rug en schoot in competitieverband in 2014 geen deuk in een pakje boter, maar mocht deelnemen aan de play-offs omdat het vroeg in het seizoen een periodetitel won. In de play-offs herpakte de roemruchte ploeg zich en versloeg het achtereenvolgens FC Eindhoven en NEC. In de finale is FC Dordrecht de tegenstander.

"Sparta zit in een schwung", legde Van Gaal uit. "Dat komt door de omstandigheden. Als je tien keer op rij verliest en daarna in de play-offs eerst één keer wint en vervolgens nog een keer, komt er schwung in de ploeg. Daarom gaan ze het redden. De situatie van Dordrecht is heel anders, die spelen het hele seizoen al goed."

FC Dordrecht eindigde dit seizoen als tweede in de Jupiler League, Sparta werd zestiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen