Park stopt met voetballen: "Heb ervan genoten"

14 mei 2014, 07:43   Bijgewerkt: 14 mei 2014, 07:50

De carrière van Ji-Sung Park zit erop. De 33-jarige Zuid-Koreaan hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen, zo heeft hij woensdag tijdens een persconferentie in zijn vaderland laten weten. De middenvelder speelde het afgelopen seizoen voor PSV, dat hem huurde van het Engelse Queens Park Rangers.

De beslissing van Park komt niet als een verrassing. Al gedurende het seizoen werd duidelijk dat de ervaren middenvelder steeds meer last had van fysieke problemen. Het kostte de Aziaat soms dagen om te herstellen van een forse inspanning, zoals een wedstrijd. Mede daarom vindt Park het nu mooi geweest.

"Ik heb ervan genoten", zei hij over zijn loopbaan, "en heb meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik wil iedereen van harte bedanken voor alle steun die ik gedurende mijn hele carrière ontvangen heb."

Park beleefde zijn doorbraak op het WK van 2002, waar Zuid-Korea onder bondscoach Guus Hiddink de halve finale haalde. Daarna speelde hij onder diezelfde Hiddink bij PSV, waarmee hij drie keer landskampioen werd. In 2005 stapte hij over naar Manchester United, waarmee hij onder meer de Champions League won.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen