Van der Wiel belde Van Gaal zelf af: "Het ging echt niet"

14 mei 2014, 07:50

De naam van Gregory van der Wiel ontbreekt in de 30-koppige voorselectie van Oranje voor het WK. Dat is niet omdat bondscoach Louis van Gaal de rechtsback van Paris Saint Germain niet goed genoeg vindt, maar omdat Van der Wiel zelf heeft laten weten dat hij niet fit genoeg is voor deelname aan het toernooi in Brazilië. "Brazilië zou me werkelijk prachtig hebben geleken, maar als je voor je land speelt moet je topfit zijn."

De 26-jarige Van der Wiel heeft zich zelf afgemeld bij Van Gaal, zegt hij in AD Sportwereld. "Ik heb de bondscoach gebeld en gezegd dat het echt niet ging. Ik sukkel te lang met mijn knie. Irritatie aan de pees in de punt van mijn knieschijf. Ik speel het hele jaar al met pijnstillers." Door die knieklachten slaat Van der Wiel bij zijn club PSG regelmatig een training of wedstrijd over. "Maar bij Oranje kan dat logischerwijs natuurlijk niet. Eigenlijk kan ik nu gewoon niet voluit trainen. Dus heb ik in samenspraak met de doktoren en de coach de beslissing genomen om niet mee te gaan. Een beslissing die ik met mijn verstand heb genomen en niet met mijn hart."

"Ik vind het bijzonder jammer dat ik maar zo kort heb mogen samenwerken met Louis van Gaal, die me een kans had gegeven. Ik heb gebeld en ook hij vond het spijtig dat het niet ging. Brazilië zou me werkelijk prachtig hebben geleken, maar als je voor je land speelt moet je topfit zijn", vervolgt de rechtervleugelverdediger.

Van der Wiel benadrukt dat zijn lichaam dit seizoen te vaak tegensputterde. "Injecties in been, rug, knie. Dat was geen pretje. Maar ik wilde zo graag, eerst de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea en daarna naar het WK. Misschien ben ik daarna weer te snel begonnen. Dokter Goedhart van het Nederlands elftal zei ook terecht: je gezondheid staat voorop. Anders wordt de blessure chronisch. Daar moet ik voor oppassen."

Daryl Janmaat en Paul Verhaegh zijn nu de enige rechtervleugelverdedigers in de selectie van Oranje.

Voorlopige WK-selectie Nederland

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord)

Middenveld: Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City) Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (FC Twente), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen