Reglementair verlies en twee duels zonder publiek voor Zenit

14 mei 2014, 16:04

FC Zenit heeft een zware straf gekregen van de Russische voetbalbond, naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Dinamo Moskou. In de slotfase van dat duel, bij een stand van 2-4 in het nadeel van de ploeg uit St. Petersburg, bestormden fans van Zenit massaal het veld. De wedstrijd is door de bond omgezet in een reglementaire 0-3, bovendien moet Zenit de komende twee duels zonder publiek spelen.

Omdat de wedstrijd tegen Dinamo het laatste thuisduel van Zenit dit seizoen was, moet de club zijn eerste twee thuiswedstrijden van de nieuwe jaargang voor lege tribunes afwerken. Een bepaald deel van het stadion moet bovendien nog drie extra wedstrijden leeg blijven. Ook moet de club een boete van 21.000 euro betalen.

Door de nederlaag tegen Dinamo Moskou zijn de titelkansen van Zenit flink geslonken, maar niet verkeken. Als het op de slotdag van de competitie wint van Kuban, kan het de titel nog pakken. De formatie is daarvoor wel afhankelijk van puntverlies van koploper CSKA Moskou, dat tegen nummer drie Lokomotiv Moskou speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen