Braber: "Als we weer zo slecht spelen, vliegen we eruit"

15 mei 2014, 09:26

RKC Waalwijk kroop zondagmiddag tegen De Graafschap door het oog van de naald en mag het donderdagavond in Rotterdam opnemen tegen Excelsior. De Kralingers steken de laatste tijd in goede vorm, iets wat niet gezegd kan worden van RKC. Bij die ploeg zal het veel beter moeten, beseft Robert Braber.

"We mogen heel blij zijn dat we nog tegen Excelsior mogen spelen", zegt de middenvelder van RKC tegen het AD. Braber weet dat zijn ploeg tegen De Graafschap het nodige geluk had. "Er zijn een aantal momenten geweest dat ik dacht: dit is het. Ik heb heel vaak mijn hart vastgehouden. Het was billenknijpen."

Vanavond (donderdag) staat de heenwedstrijd in Rotterdam op het menu, zondag wordt er gespeeld in Waalwijk. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de Eredivisie. "Dit zijn wedstrijden op strijd", weet Braber. "Als onze spelers dat niet beseffen, hebben we een groot probleem. Ik neem aan dat iedereen graag wil, maar toch sluipt het er tegen een Jupiler League-team soms in dat iemand denkt een stapje minder te kunnen zetten. Dat kunnen we ons absoluut niet veroorloven."

De equipe van Erwin Koeman treft met Excelsior een ploeg in vorm. "Na de winterstop heeft Excelsior nauwelijks meer verloren. Ze zitten in een flow en voetballen erg goed. Als we weer zo slecht spelen, dan weet ik zeker dat we eruit vliegen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen