Anderlecht heeft titel bijna binnen na uitzege

Ger
15 mei 2014, 22:44

De titelstrijd in België krijgt op de laatste speeldag zijn ontknoping. Anderlecht beschikt na een 1-2 overwinning bij Zulte Waregem over de beste papieren. Standard Luik is tweede na winst op het veld van Lokeren. Club Brugge moet de titel vergeten na een nederlaag tegen Racing Genk.

Anderlecht had de titel al in de voorlaatste speelronde kunnen grijpen als beide concurrenten schade hadden opgelopen. Dat scenario kwam dus niet uit. De Brusselaars bleven zelf foutloos bij Zulte Waregem. Door treffers van Cheikhou Kouyaté en Massimo Bruno stond Anderlecht al na 25 minuten op 0-2. Pas in de 71ste minuut scoorde Zulte Waregem tegen. Daar had het bovendien de hulp van Anderlecht voor nodig. Verdediger Bram Nuytinck werkte een voorzet van Davy De Fauw in eigen doel.

Standard steeg naar de tweede plaats door een zege bij Lokeren: 1-3. Voor de Rouches scoorden Igor De Camargo, Imoh Ezekiel en Paul-Jose M'Poku. In blessuretijd hielp Daniel Opare de thuisploeg met een eigen doelpunt ook op het bord. Standard kan zondag alleen nog kampioen worden als Anderlecht verliest tegen Lokeren en het zelf wint van Genk.

Club Brugge moet de titel vergeten na het verlies in de uitwedstrijd tegen Racing Genk: 3-2. M'Boyo Ilombe kroonde zich zeven minuten voor tijd tot matchwinner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen