"Nog eentje, dan staan we met z'n allen op de Grote Markt"

15 mei 2014, 23:32

Acht keer op rij won FC Groningen de afgelopen weken, maar een negende zege in successie bleef donderdag uit. Toch was doelman Marco Bizot niet ontevreden, na afloop van de heenwedstrijd tegen AZ in de finale van de play-offs om Europees voetbal (0-0). "Dit is een prima uitslag", zei de doelman in de catacomben van het stadion. "We zijn de morele winnaar, denk ik. Meer zat er niet in, dit was het maximale."

De keeper erkent dat AZ het betere van het spel had, met name in het eerste en allerlaatste deel van de wedstrijd. "Ze begonnen fel, maar dat hadden we wel verwacht. Na het eerste kwartier zakten ze wat terug, kregen wij wat meer tijd om te voetballen en lieten we het balletje lekker gaan. Maar na rust merkte je weer dat AZ graag wilde scoren, voor ons was het in die fase een kwestie van ophouden en verdedigen."

Als het aan AZ ligt, kan FC Groningen fluiten naar dat feestje in de eigen binnenstad. Topscorer Aron Jóhannsson vindt dat zijn ploeg het Europese ticket verdient. "Vandaag hebben we van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd", overdrijft hij enigszins. "We hadden minimaal één of twee keer moeten scoren, helaas is dat niet gelukt. Maar we hebben nog negentig minuten om de klus te klaren. We willen winnen, dat is het doel."

Zelf begon Jóhannsson in de heenwedstrijd op de bank, hij viel een half uur voor tijd in. "Dat was een beslissing van de trainer", mompelt de spits, die de afgelopen weken aan de kant stond met een blessure. "Ik was klaar om te spelen, het was zijn besluit om me op de bank te zetten. Zondag kan ik weer spelen, dat zeker. Hopelijk kan ik dan een doelpunt maken. Maar het belangrijkste is dat we deze tweestrijd winnend afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen