Advocaat: "Vermoeidheid zit vooral in je hoofd"

Ger
16 mei 2014, 16:05

AZ speelt zondag, in de finaleronde van de play-offs om Europees voetbal, de 58ste officiële wedstrijd van het seizoen. Ondanks die lange reeks steken de Alkmaarders volgens trainer Dick Advocaat nog steeds fysiek goed in elkaar.

"De jongens zijn goed uit de strijd met FC Groningen gekomen. Ik vond ons ook in de slotfase van het duel nog heel fris en fit ogen", aldus Advocaat op de website van AZ over de eerste confrontatie met de noorderlingen (0-0). "Ik heb mijn spelers ook gezegd dat vermoeidheid vooral in je hoofd zit. Niet zeuren. Doorgaan."

De Hagenaar vindt FC Groningen een lastige opponent. "Het is moeilijk om door hun verdedigende organisatie heen te komen. Wat dat betreft had ik liever tegen Vitesse gespeeld. Die geven de tegenstander meer ruimte om te voetballen. Zondag moeten we volwassen spelen. Ik wil niet in het mes van FC Groningen lopen."

AZ mist in de return de geblesseerden Yves De Winter, Dirk Marcellis, Fernando Lewis en Denni Avdic. Door aanhoudende kuitklachten lijkt ook Roy Beerens niet inzetbaar. Simon Poulsen kampt met liesklachten, maar is zondag vermoedelijk wel van de partij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen