Megaboete en gereduceerde CL-lijst voor City en PSG

16 mei 2014, 21:23   Bijgewerkt: 16 mei 2014, 22:25

De UEFA heeft vrijdag een statement naar buiten gebracht inzake de overtredingen van Manchester City. The Citizens maakten zich schuldig aan het schenden van de regels omtrent 'Financial Fair Play' en worden daarvoor gestraft. De Engels kampioen heeft definitief een geldboete van 60 miljoen euro opgelegd gekregen en mag daarnaast maar 21 spelers selecteren voor de Champions League, in plaats van het reguliere aantal van 25.

City mag over het jaar 2014 een maximum tekort van twintig miljoen euro noteren. Voor het daaropvolgende jaar is dit tien miljoen euro minder. Daarnaast mogen de salarissen binnen de hele club niet verhoogd worden en wordt het aantrekken van spelers streng in de gaten gehouden. Er mag niet meer dan 60 miljoen euro geïnvesteerd worden. Mocht de kampioen van Engeland erin slagen om bovenstaande te bewerkstelligen, dan mag het vanaf het seizoen 2015/16 weer 25 spelers voor de Champions League inschrijven.

De UEFA stelde op basis van onderzoek meerdere straffen samen, die tezamen in een voorstel gepresenteerd werden aan City. De Club Financial Control Body (CFCB) van de UEFA en de club uit Manchester hebben overeenstemming bereikt over de verplichtingen die de club uit Manchester de komende twee seizoenen moet naleven. Slaagt City erin om de gemaakte afspraken na te komen, dan krijgt het 40 miljoen euro van de betaalde boete teruggestort.

Paris Saint Germain zit in hetzelfde schuitje als City. Voor de kampioen van Frankrijk gaat hetzelfde verhaal op als voor de Premier League-club. Tenslotte kregen FC Anzhi, Zenit Sint-Petersburg, Rubin Kazan, Levski Sofia, Galatasaray en Trabzonspor ook fikse sancties opgelegd vanwege hun financiële wanbeleid.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen