Kongolo debuteert, Veltman centraal achterin bij Oranje

17 mei 2014, 19:43

Terence Kongolo gaat, zoals verwacht, zijn debuut maken in het Nederlands elftal. De 20-jarige verdediger van Feyenoord is in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador de linksback van Oranje. Hij vormt een defensie met Bruno Martins Indi, Joël Veltman, Stefan de Vrij en Daryl Janmaat.

Veltman staat als vrije verdediger achter mandekkers Martins Indi en De Vrij. Op het middenveld moeten Jordy Clasie en Daley Blind voor de balans zorgen, Georginio Wijnaldum is de creatieve man achter aanvallers Van Persie en Memphis Depay. De PSV'er speelt in de rol die Van Gaal voor het komende WK ongetwijfeld in gedachten heeft voor Arjen Robben. De Groningen ontbreekt wegens clubverplichtingen nog tegen Ecuador, hij speelt vanavond met Bayern München de finale van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund.

De opstelling van Oranje bevat geen verrassingen. Op basis van de afgelopen trainingen én uitlatingen van bondscoach Louis van Gaal kon al worden geconcludeerd dat deze elf spelers zouden starten.

Ecuador is, net zoals Nederland, volgende maand van de partij op het wereldkampioenschap in Brazilië. De grote ster van de ploeg is Antonio Valencia, aanvaller van Manchester United. Hij begint in de ArenA in de basis, Vitesse-speler Renato Ibarra niet. Hij moet van coach Reinaldo Rueda op de bank plaatsnemen.

De oefenwedstrijd tussen Nederland en Ecuador in de ArenA begint om 20.30 uur.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Kongolo, Martins Indi, Veltman, De Vrij, Janmaat; Clasie, Blind, Wijnaldum; Depay, Van Persie

Ecuador: Banguera; Guagua, Erazo, Paredes, Noboa, Montero, Caicedo, Castillo, Valencia, Bagui, Rojas

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen