Van Aanholt: "Nu gaat het echt beginnen"

18 mei 2014, 13:36

Patrick van Aanholt kende met Vitesse een zeer wisselvallig seizoen, maar toch zit de linksback voorlopig bij de selectie van Oranje. Door het nieuwe systeem van het Nederlands elftal lijken de kansen op deelname aan het eindtoernooi te groeien voor de 23-jarige door Chelsea verhuurde speler.

In gesprek met NuSport gaf Van Aanholt toe niet echt meer te hebben gerekend op een plaats in de selectie. "Ik heb natuurlijk ook mindere wedstrijden gehad bij Vitesse", vertelde hij. "Ik had het dus niet verwacht, maar des te blijer was ik toen ik op internet las dat ik erbij zat."

Het 5-3-2 of 3-4-3-systeem ligt Van Aanholt wel. "Ik ben een aanvallende linksback en in dit systeem wordt er van me verwacht dat ik veel meedoe in de aanval. Voor mij is dat dus gunstig. Ik weet niet of het systeem de reden is dat ik erbij ben gehaald, maar ik ben wel blij met die manier van spelen. In vooruit voetballen ben ik heel goed."

Of hij er over een paar weken ook nog bij is, durft de linksback niet te zeggen. "Ik ga proberen de komende trainingen en wedstrijden de bondscoach te overtuigen. Nu gaat het echt beginnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen