Juventus komt na thuiszege uit op 102 punten

Ger
18 mei 2014, 17:47

Juventus heeft de Serie A afgesloten met een 3-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Cagliari. Door de zege realiseerde de ploeg van trainer Antonio Conte een record in de Europese topcompetities. Nooit eerder verzamelde de kampioen van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië of Spanje zo veel punten als de Oude Dame, namelijk 102.

Juventus had vorige week al het Italiaanse record overgenomen van Internazionale. Tegen Cagliari, de nummer vijftien van de Serie A, viel de openingstreffer al na acht minuten. Andrea Pirlo scoorde uit een vrije trap via de onderkant van de lat en het lichaam van keeper Marco Silvestre. De overige doelpunten vielen eveneens in de eerste helft. Uit een hoekschop van diezelfde Pirlo verdubbelde Fernando Llorente de marge. Kort voor rust vuurde Claudio Marchisio raak uit de draai.

Juventus is de eerste club in Italië die al zijn thuisduels heeft gewonnen. In 38 wedstrijden werd slechts twee keer verloren. De manschappen van Conte speelden verder drie keer gelijk.

AS Roma, de nummer twee van de ranglijst, verloor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Bij Genoa werd het 1-0 door een treffer van invaller Ioannis Fetfatzidis in de slotfase.