Lodeweges: "Van Basten heeft goed werk verricht"

19 mei 2014, 16:34

Dwight Lodeweges werd maandagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van sc Heerenveen. Samen met de assistenten Tieme Klompe, Johnny Jansen en Harmen Kuperus (keepertrainer) zal hij zich volgend seizoen ontfermen over de technische begeleiding van de spelersgroep van de Friese club.

Hij werd maandag pas gepresenteerd, maar Lodeweges is zich naar eigen zeggen al lang aan het voorbereiden op de nieuwe uitdaging. "Ik heb veel wedstrijden van het eerste team gezien, ben naar Denemarken geweest voor een potentiële nieuwe speler en heb de A1 drie keer in actie gezien. Ik ben al redelijk ingeburgerd", zegt de 56-jarige trainer op het digitale thuis van Heerenveen.

Lodeweges heeft nog niet al te veel inzicht in de selectie die hij volgend seizoen tot zijn beschikking zal hebben. Er is veel interesse voor spelers als Alfred Finnbogason en Hakim Ziyech. "Er kan nog zo veel veranderen", beseft de coach. "Het is belangrijk dat we goed voorbereid zijn, zodat we meteen toe kunnen slaan als er iemand vertrekt", stelt Lodeweges, die onder meer Excelsior-spits Lars Veldwijk bekeek. "Die staat op ons lijstje."

De opvolger van Marco van Basten krijgt de taak om jonge spelers in te passen in de hoofdmacht, maar moet van de clubleiding ook een dominantere speelstijl hanteren dan voorheen het geval was in Friesland. "Je moet ons zien als artiesten die de mensen vermaken zodat ze met een glimlach op het gezicht weer naar huis gaan. Het moet echter wel gepaard gaan met resultaat. Van Basten heeft wat dat betreft goed werk verricht. Hij heeft jonge jongens ingepast en is vijfde geworden", aldus de ervaren Lodeweges.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen