Van Basten wil met AZ 'de topclubs nerveus maken'

20 mei 2014, 12:34

Dat hij trainer van AZ zou worden, was al enige tijd bekend. Maar Marco van Basten is dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwe coach van de Alkmaarse club. De oud-spits, de afgelopen twee seizoenen trainer van sc Heerenveen, kijkt uit naar zijn dienstverband. "AZ is een club met grote mogelijkheden."

Van Basten hoopt met AZ aan te kunnen sluiten bij de nationale top. De Alkmaarse club eindigde dit seizoen op een bescheiden achtste plaats in de Eredivisie en greep in de play-offs naast Europees voetbal. "Het is plezierig om hier aan het werk te gaan. AZ is een club met grote mogelijkheden. We willen AZ krijgen waar het hoort: aan de top van Nederland. We willen de topclubs nerveus maken", citeert de club hem via de officiële kanalen.

"We willen de mensen vermaken met ons voetbal. Dat wordt gevraagd bij deze club", vervolgt de coach, die liet doorschemeren dat hij de mogelijkheid heeft om de selectie komende zomer van een kwaliteitsinjectie te voorzien. "AZ zit financieel stevig in z'n stoel. Dat biedt mogelijkheden. We zijn bezig een goede selectie samen te stellen. In elke linie kan er wel een speler bij als versterking. De club is hard bezig om dat te realiseren."

Van Basten krijgt Alex Pastoor en Martin Haar als assistenten. Haar werkte de afgelopen jaren al bij de club, Pastoor komt over van Slavia Praag. Hij was in het verleden coach van Excelsior en NEC. "Pastoor voldoet aan de eisen van AZ en mij. Hij is een ervaren trainer die mij goed kan aanvullen op de bank", denkt Van Basten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen