Lens: "Kan op alle posities in de aanval uit de voeten"

22 mei 2014, 00:12

Jeremain Lens verdient zijn brood in het onrustige Oekraïne, maar bereidt zich momenteel met Oranje voor op het WK in Brazilië. Zonder duidelijkheid over zijn toekomst bij Dinamo Kiev hoopt Lens op speelminuten op het mondiale eindtoernooi van komende zomer.

Toen Lens PSV vorig jaar verruilde voor Dinamo Kiev was het nog rustig in Oekraïne. "Nu helaas niet", zo citeert de NOS de aanvaller. "Maar wij als voetballers waren gelukkig goed beschermd. We waren veilig. De competitie heeft wel 3 weken langer stilgelegen. Daarom moesten we de laatste tijd vaker voetballen. Maar dat is niet erg", aldus de 26-jarige aanvaller, die nog tot de zomer van 2017 onder contract staat in Kiev.

Oranje experimenteert momenteel met de 5-3-2 formatie. Voor een vleugelaanvaller als Lens lijkt dit slecht nieuws te zijn, maar hij is het hier zelf niet mee eens. "Ik kan op alle posities in de aanval uit de voeten. Ik ga mijn best doen", aldus de aanvaller, die woensdag op de training met Robin van Persie in de voorhoede stond. Arjen Robben, een concurrent in de frontlinie, moet zicht nog melden bij Oranje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen