Chadli vindt Rode Duivels 'collectief sterker geworden'

21 mei 2014, 22:46

Het is voor Nacer Chadli afwachten wat voor rol hij namens België zal gaan vervullen op het WK. De voormalig speler van FC Twente stelt zich zeer bescheiden op, door te stellen dat het teambelang belangrijker is dan het aantal speelminuten dat hij van bondscoach Marc Wilmots zal krijgen.

"Uiteraard wil ik altijd spelen, maar het belangrijkste is toch dat het team zo ver mogelijk geraakt", zegt de achttienvoudig international tegen Sporza. Chadli denkt dat de Rode Duivels het ver kunnen schoppen, maar vreest wel dat het gebrek aan ervaring de ploeg zal opbreken. "We zijn collectief sterker geworden. Dat moeten we laten zien. Maar het wordt voor bijna iedereen het eerste WK, dus misschien zullen we aanvankelijk wel wat zenuwen hebben", denkt de aanvaller.

"Maar daarna moeten we gewoon lekker voetballen zoals altijd", vervolgt Chadli. "We moeten de lijn van de kwalificatiereeks doortrekken, toen we heel veel wonnen. We gaan voor het maximaal aantal punten in de groepsfase", aldus de speler van Tottenham Hotspur.

Chadli vindt het tenslotte een goede zaak dat Adnan Januzaj en Divock Origi tot de WK-selectie van België behoren. "Ze hebben zich goed geïntegreerd. Het is leuk dat er nu al een nieuwe generatie opkomt. Goed voor de toekomst."

België speelt in de groepsfase van het WK tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen