Lurling tekent bij oude liefde FC Den Bosch

24 mei 2014, 09:05

Anthony Lurling keert terug op het oude nest. De 37-jarige aanvaller is een meerjarige samenwerking aangegaan met FC Den Bosch, de club waar het voor hem in 1994 allemaal begon in het betaalde voetbal. Lurling is transfervrij afkomstig van SC Heerenveen, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd.

Lurling gaat op amateurbasis aan de slag bij FC Den Bosch. De verwachting is dat de aanvaller over minimaal twee jaar zijn kicksen aan de wilgen hangt, waarna hij in dienst treedt van Brabant United. Dat is de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Lurling krijgt bovendien hulp van hoofdsponsor Amacom BV bij het opstarten van een maatschappelijke carrière.

Lurling heeft zin in het nieuwe avontuur. "Ik wil graag, zoals de laatste jaren bij NAC, belangrijk zijn voor mijn club. Daar voel ik me fysiek nog sterk genoeg voor. Hopelijk levert dat deelname aan de Jupiler Play-Offs en mogelijk meer op", zegt hij in een persbericht. Lurling was sinds de zomer van 2007 een vaste waarde bij NAC Breda, maar verruilde het Rat Verlegh Stadion afgelopen winter voor SC Heerenveen omdat hij in onmin leefde met coach Nebojsa Gudelj.

Eerder speelde Lurling van 1994 tot en met 1999 en in het seizoen 2006/2007 voor FC Den Bosch. Ook verdedigde hij de kleuren van Feyenoord, RKC Waalwijk en 1.FC Köln.

Foto: Henk van Esch

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen