Gudelj wil aanvallen: "Wel afhankelijk van materiaal"

24 mei 2014, 13:23

NAC Breda kreeg dit seizoen veel kritiek vanwege de defensieve, weinig spectaculaire manier van voetballen. Nebojsa Gudelj, de coach van de Brabantse club, noemt de speelstijl het gevolg van de spelers die hij tot zijn beschikking had.

"Ik hou van aanvallend voetbal en ben geen behoudende coach, maar wel afhankelijk van het materiaal. De kwaliteit van de spelers bepaalt hoe je gaat voetballen", zegt Gudelj tegen BN De Stem. Ook vanuit de selectie zou er kritiek op de manier van spelen zijn geweest, maar daar herkent de oefenmeester zich niet in. "Als ik met spelers praatte, waren ze nooit negatief. Ik werk goed met hen samen en heb geen moeite met mondige spelers. Als ze kritiek hebben, moeten ze realistisch zijn en ook naar zichzelf kijken. Beelden liegen niet."

Aantrekkelijk of niet, de speelwijze leverde NAC wel nog een seizoen Eredivisievoetbal op. Wel speelden de Bredanaars zich pas in de laatste speelronde veilig. Gudelj: "Het was een zwaar jaar, mentaal vooral. Met veel turbulentie. Vanaf het begin zijn we bij de club te veel met randzaken bezig geweest. Dat heeft ook invloed gehad op de prestaties. Toch vind ik dat we niet te dramatisch en kritisch moeten zijn. Tot het einde deden we mee voor het linkerrijtje en met de vijftiende plaats hebben we de doelstelling gehaald. We hebben gedaan wat we moesten doen. Naar onze mogelijkheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen