Ancelotti is 'extreem blij': "Hebben verdiend gewonnen"

25 mei 2014, 01:01

Carlo Ancelotti zette zaterdagavond de ultieme kroon op het seizoen met Real Madrid. In de finale van de Champions League werd Atlético Madrid na verlenging met 4-1 verslagen. Ancelotti was 'extreem blij' met de prestatie van zijn manschappen.

"Ik ben zo blij, omdat we de club Real Madrid dit succes gebracht hebben", zegt Ancelotti op UEFA.com over het winnen van de Champions League. "We hebben dit seizoen allemaal heel hard gewerkt en ik ben zeer trots op het behaalde resultaat, voor iedereen die betrokken is bij Real. Persoonlijk voel ik intense vreugde. Ik ben gelukkig dat we de mensen die ons altijd volgen gelukkig hebben gemaakt."

In Atlético kende Real een zware kluif, beseft Ancelotti: "Alle finales zijn zeer moeilijk en dat was dit keer niet anders. Ik sprak vooraf met Diego Simeone (de coach van Atlético, red.). Ik feliciteerde hem toen met de landstitel en ik heb na de wedstrijd ook mijn complimenten gegeven. Je moet een team dat altijd knokt altijd respecteren. Uiteindelijk denk ik wel dat we verdiend hebben gewonnen."

Ancelotti weet nog goed wat hij zei toen hij bij Real kwam. "Op mijn eerste dag liep ik de prijzenkamer in. Toen zei ik tegen de voorzitter dat er nog één trofee miste en dat we die dit seizoen moesten winnen. Dit hebben we bereikt. Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en we hadden de overtuiging om wedstrijden te winnen", glimlacht de Italiaanse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen