'AC Milan ontslaat Seedorf en kiest voor Inzaghi'

27 mei 2014, 08:15   Bijgewerkt: 27 mei 2014, 19:53

Clarence Seedorf is ontslagen als coach van AC Milan. De Nederlander werd pas vier maanden geleden aangesteld door de Rossoneri, maar wordt volgens La Gazzetta dello Sport al de laan uitgestuurd. Filippo Inzaghi, oud-teamgenoot van Seedorf, zou de nieuwe trainer zijn. Een officiële bevestiging wordt deze week nog verwacht.

Het avontuur bij Milan lijkt een onmogelijke opdracht te zijn geweest voor Seedorf, die in januari terugkeerde in de modestad. De positie van onze landgenoot stond al geruime tijd ter discussie. Geruchten over een ontslag deden dan ook al een tijdje de ronde. Silvio Berlusconi, de eigenaar van de Milanese grootmacht, was niet te spreken over het spel van Milan en gaf aan dat het functioneren van Seedorf na afloop van het teleurstellend verlopen seizoen geëvalueerd zou worden.

In een crisisoverleg tussen Berlusconi en vice-voorzitter Adriano Galliani is niet alleen besloten dat Seedorf geen toekomst meer heeft bij Milan, maar dat Inzaghi het roer van zijn voormalig ploeggenoot - beide spelers wonnen samen de Champions League in 2003 en 2007 - zal overnemen. Pippo deed reeds ervaring op bij La Primavera, het beloftenelftal van Milan.

De verbintenis van Seedorf, die dit seizoen met Milan naast Europees voetbal greep, liep door tot de zomer van 2016. La Gazzetta stelt dat hij kan rekenen op een afkoopsom van een slordige tien miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen