Vilhena: "Weet dat Van Gaal ons volgt bij Jong Oranje"

27 mei 2014, 08:57

Tonny Vilhena maakt deel uit van de WK-voorselectie van Oranje, maar de middenvelder van Feyenoord werd, samen met Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes, tijdelijk gestald bij Jong Oranje. Vilhena heeft de hoop op WK-deelname echter nog niet opgegeven.

"Ik ga niet over mijn kansen om mee te gaan naar Brazilië. Die keuze is aan de bondscoach. Maar als Louis van Gaal mij nodig heeft, zal ik er staan", zegt de Feyenoord in De Telegraaf. "Bij het Nederlands elftal heb ik een leerzame trainingsstage achter de rug. Ik heb het maximale eruit gehaald en laten zien wat ik kan. Als je bij de laatste dertig zit, is dat iets waar je trots op mag zijn. Meneer Van Gaal heeft mij meegegeven dat ik ook bij Jong Oranje mijn stinkende best moet doen. Ik weet dat hij ons volgt. Dat is een extra motivatie om goed te presteren."

Vilhena is van origine een middenvelder, maar bondscoach Louis van Gaal gaf aan dat hij een rol als linksachter ook wel geschikt vindt voor het 19-jarige talent. "Ik speel waar de trainer mij nodig heeft, ik ben niet zo moeilijk", aldus Vilhena. "Op het middenveld is veel concurrentie. Dit is een andere mogelijkheid. Ik heb bij Feyenoord soms ook linksback gespeeld en dat ging prima. Als voetballer moet je op meerdere posities uit de voeten kunnen."

Met Jong Oranje speelt Vilhena de komende week tegen Schotland (uit) en Luxemburg (thuis), in het kader van kwalificatie voor het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen