Nwofor helpt Nigeria aan gelijkspel tegen Schotland

28 mei 2014, 23:05

Uche Nwofor heeft Nigeria woensdag aan een gelijkspel geholpen in de oefenwedstrijd tegen Schotland. De aanvaller van SC Heerenveen bepaalde vlak voor tijd de eindscore op 2-2 op Craven Cottage in Londen.

Schotland was in de Engelse hoofdstad twee keer op voorsprong gekomen, door toedoen van Charles Mulgrew en Azubuike Egwuekwe (eigen goal). Michael Uchebo, in het verleden ploeggenoot van Nwofor bij VVV Venlo, was verantwoordelijk voor de eerste gelijkmaker van Nigeria. De Afrikanen spelen op het WK in Brazilië in de groepsfase tegen Argentinië, Iran en Bosnië-Herzegovina. Schotland wist zich niet te plaatsen voor de mondiale titelstrijd.

Dat laatste geldt ook voor Denemarken en Zweden. Die landen oefenden vanavond tegen elkaar in Kopenhagen. De Denen, met Ajacied Lasse Schöne in de basis en Andreas Bjelland van FC Twente als invaller, wonnen door een rake strafschop van Daniel Agger in blessuretijd met 1-0. Bij Zweden stond Kristoffer Nordfeldt (SC Heerenveen) onder de lat, PSV'er Oscar Hiljemark viel in, FC Twente-verdediger Rasmus Bengtsson bleef op de bank.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen