Wijnaldum: "Moet zorgen dat ik concurrent voor Wesley ben"

30 mei 2014, 14:35   Bijgewerkt: 30 mei 2014, 15:27

Door de blessure van Rafael van der Vaart zijn de kansen van Georginio Wijnaldum op een plekje in de WK-selectie van Oranje toegenomen. De middenvelder van PSV is, naast Wesley Sneijder, de enige echte 'nummer tien' in de huidige groep. Sneijder lijkt op dit moment de eerste keus voor die positie, Wijnaldum de stand-in. "Ik dacht eigenlijk dat ik geen kans zou maken." Een interview.

Toen het nieuws over de blessure van Van der Vaart doorkwam, maakten de meeste Oranje-volgers van één en één direct twee. Met Sneijder, Van der Vaart en Wijnaldum zaten drie 'nummers tien' in de voorlopige WK-selectie en nu één daarvan afgehaakt is, lijken de andere twee zeker van de trip naar Brazilië.

Het ziet er dus goed uit voor Wijnaldum, maar zelf wil hij niet op de zaken vooruit lopen. "Ik vind het vooral echt vervelend voor Rafael", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik praatte veel met hem, hij is een fijne gozer. Ik had ook helemaal niet in de gaten dat zijn blessure zo ernstig was, dat las ik pas later op internet. Maar toen ik hoorde dat hij het WK zou missen, dacht ik echt niet meteen aan mezelf en mijn eigen kansen. Zo ben ik niet."

Mocht hij naar het WK gaan, dan is dat voor Wijnaldum een prachtig toetje van een raar seizoen. De PSV'er begon flitsend aan de jaargang en speelde in de maanden augustus en september geweldig, maar was daarna ruim een half jaar uit de roulatie. Deelname aan het WK had hij al uit zijn hoofd gezet. "Dat ik hier ben, is voor mij al prachtig. Daar had ik al niet meer op gerekend. Ik heb deze hele voorbereiding om die reden heel rustig beleefd, ik heb geprobeerd om plezier te hebben en vrij te voetballen. Dat is gelukt, denk ik. Of de Wijnaldum van augustus en september terug is? Die komt eraan, ja."

Tijdens het vorige WK, in Zuid-Afrika, was Sneijder één van de grote sterren van Oranje én het hele toernooi. Toen al droomde Wijnaldum, thuis voor de bank, van eenzelfde rol. "Dat is altijd mijn doel geweest. Een EK of WK spelen, daar hoop je op. Twee jaar geleden hoopte ik al naar het EK te gaan, maar toen haalde ik de selectie niet. Op dit WK leek ik, door mijn blessure, ook geen kans te maken. Toch ben ik nu hier. Daarom voel ik me zo lekker. Ik voel geen druk. Voor het eerst een WK meemaken, dat zijn voor mij echt heel mooi zijn."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen