Spanje rekent zonder te imponeren af met Bolivia

31 mei 2014, 00:02

Exact twee weken voor de kraker tegen Oranje op het WK in Brazilië heeft Spanje, zonder groots te spelen, een oefenzege geboekt op Bolivia. De regerend Europees en wereldkampioen zegevierde vrijdag in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán van Sevilla, nog zonder de spelers van Champions League-finalisten Real en Atlético Madrid, met 2-0 over de Zuid-Amerikanen.

Spanje speelde niet in zijn hoogste versnelling, maar dat hoefde ook niet. Daarvoor was de tegenstand uit Bolivia te mager, al haalden de Zuid-Amerikanen wel met 0-0 de rust. In de 51ste minuut brak Fernando Torres met een rake strafschop, toegekend na een overtreding van Luis Gutiérrez op Javi Martínez, de ban.

De spits van Chelsea kreeg twee minuten later een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Torres dook vrij op voor het doel van Bolivia, maar wilde het te mooi doen en schoot uiteindelijk hopeloos over. Vijf minuten voor tijd tekende Andres Iniesta wel voor de 2-0. De spelmaker van FC Barcelona verraste doelman Romel Quiñónez met een geplaatst schot van buiten de 'zestien', dat via de binnenkant van de paal in het doel rolde. Even later raakte een inzet van Sergio Busquets de buitenkant van de paal.

Spanje oefent op zaterdag 7 juni nog tegen El Salvador, waarna het de reis naar Brazilië maakt. Daar begint op vrijdag 13 juni tegen het Nederlands elftal de jacht op titelprolongatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen