Van Gaal laat 'jonkies' afvallen, Kongolo wel naar WK

31 mei 2014, 11:30

Bondscoach Louis van Gaal is eruit, hij heeft zijn 23-koppige selectie voor het WK rond. Jeroen Zoet, Karim Rekik, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes en ook Patrick van Aanholt hebben van de trainer te horen gekregen dat ze de reis naar Brazilië niet gaan maken. In de definitieve selectie voor de mondiale titelstrijd is wel plaats voor onder meer Terence Kongolo, Leroy Fer en Dirk Kuyt.

Met Zoet, Rekik Vilhena, Boëtius, Promes, Van Aanholt heeft Van Gaal vooral wat 'jonkies' uit zijn selectie geschrapt. Rekik, Vilhena, Boëtius en Promes verbleven de afgelopen periode al bij Jong Oranje. Promes scoorde drie keer in de kwalificatiewedstrijd tegen Jong Schotland, maar dat bleek onvoldoende om de bondscoach te overtuigen. Routinier Dirk Kuyt krijgt van Van Gaal de voorkeur in de WK-selectie.

Opvallend is verder dat Van Aanholt niet mee naar Brazilië gaat, ondanks zijn prima invalbeurt in de oefenwedstrijd tegen Ecuador. Van Gaal kiest voor Kongolo, die als voordeel heeft dat hij eventueel ook links centraal kan spelen. Voor die positie heeft de coach verder alleen Bruno Martins Indi meegenomen.

Oranje speelt vanavond (zaterdag) zijn tweede oefenwedstrijd op weg naar het WK, tegen Ghana.

Definitieve WK-selectie Oranje

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord)

Middenveld: Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City) Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen