Mexico klopt Ecuador maar rouwt om horrorblessure

31 mei 2014, 23:13   Bijgewerkt: 31 mei 2014, 23:55

Mexico boekte zaterdag in de voorbereidingscampagne voor het WK in Brazilië een 3-1 zege op Ecuador, toch zal de stemming in het kamp van El Tricolor bedroefd zijn. Luis Montes viel vlak voor rust uit met een horrorblessure.

Montes had Mexico in de 33ste minuut nog op voorsprong gezet, maar acht minuten later sloeg het noodlot toe. In een duel met Segundo Castillo klapte zijn rechterbeen dubbel, wat direct einde wedstrijd betekende voor hem. De middenvelder heeft zijn been gebroken, waardoor hij deelname aan de mondiale titelstrijd kan vergeten.

Marco Fabián (fraai afstandsschot) en Maximo Banguera (eigen goal) bezorgden Mexico na rust een ruime zege, maar dat kon de teleurstelling niet wegnemen. Jorge Guagua bepaalde tien minuten voor tijd namens Ecuador de eindscore op 3-1.

Mexico speelt op het WK in de poulefase tegen gastland Brazilië, Kroatië en Kameroen. Ecuador is gekoppeld aan Frankrijk, Zwitserland en Honduras.