'Kind van de club' Trost nieuwe trainer Roda JC

1 juni 2014, 16:14   Bijgewerkt: 1 juni 2014, 16:32

René Trost is de nieuwe trainer van Roda JC. De geboren Kerkradenaar bereikte zondag een akkoord over een contract voor twee seizoenen. De Limburgers hebben bovendien een eenzijdige optie om het contract met een jaar te verlengen. Roda heeft de komst van Trost via de clubsite bekendgemaakt.

De 49-jarige Trost is de opvolger van de een week geleden ontslagen Jon Dahl Tomasson, die na de degradatie naar de Jupiler League werd ontslagen. Meteen na het ontslag van de Deen, die pas zes maanden in dienst was in Zuid-Limburg, gold Trost als één van de belangrijkste kandidaten. Roda sprak ook met Harm van Veldhoven, maar de oud-trainer bleek financieel niet haalbaar.

Trost kwam tussen 1983 en 1998 tot 311 wedstrijden (23 doelpunten) als speler van de Kerkradenaren. Na zijn actieve loopbaan werd hij achtereenvolgens hoofd jeugdopleiding en assistent-coach bij Roda.

Trost was verder trainer van Patro Maasmechelen, KVSK United, Lierse SK, MVV en VVV. In Venlo werd zijn aflopende contract ruim twee weken geleden niet verlengd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen