'Rode Duivels' winnen eenvoudig van Zweden

1 juni 2014, 22:22   Bijgewerkt: 1 juni 2014, 22:45

België heeft zondag een probleemloze oefenzege geboekt in en tegen Zweden. In de Friends Arena van Solna won de equipe van bondscoach Marc Wilmots, één van de outsiders op het WK in Brazilië, met 0-2.

België toonde het meeste initiatief in Solna en dat werd na ruim een half uur spelen beloond. Romelu Lukaku opende op fraaie wijze de score. De spits van Everton pegelde van buiten het strafschopgebied raak met zijn linkervoet. Een kwartier daarvoor had Kevin De Bruyne al de kruising geraakt namens de Rode Duivels.

Bij Zweden, dat zich niet wist te plaatsen voor de mondiale eindronde, ontbrak sterspeler Zlatan Ibrahimovic. Toch wisten de Scandinaviërs enkele keren gevaarlijk te worden. Vlak voor rust kopte Ola Toivonen maar net naast. De oud-PSV'er was slim uit de rug gelopen van de Belgische verdedigers. Twintig minuten voor tijd trof de Zweed Jimmy Durmaz vanaf de rand van de 'zestien' de onderkant van de lat. Even later had Eden Hazard aan de andere kant wel succes. De aanvaller van Chelsea tekende voor de 0-2 na een solo. In blessuretijd raakte De Bruyne opnieuw het houtwerk.

Oscar Hiljemark (PSV), Rasmus Bengtsson (FC Twente) en Mattias Johansson (AZ) vielen na rust in bij Zweden, SC Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt bleef op de bank.