Trost: "Soort haat-liefdeverhouding met Roda JC"

Ger
2 juni 2014, 15:58

René Trost is 'heel erg trots' om als hoofdtrainer bij Roda JC aan de slag te gaan. De geboren Kerkradenaar is als oud-speler een kind van de club. De opvolger van de ontslagen Jon Dahl Tomasson nam zelfs zijn eerste Roda-shirt mee naar zijn officiële presentatie.

"Ik ben nog bij mijn moeder op zolder geweest om dit shirt te vinden. Ook mijn Roda-vlag uit 1976 kwam ik tegen. Het is prachtig om nu als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij deze club", aldus de 49-jarige Trost op de website van de Limburgse degradant. "Als je de carrière bekijkt dan hebben Roda en René Trost een soort haat-liefdeverhouding. Als speler heb ik drie bekerfinales gespeeld, maar ik had in geen één van deze een basisplek. Dat is niet leuk om mee te maken."

Nadat Trost in 1998 zijn carrière beëindigde werd hij assistent bij Roda. "Uiteindelijk wilde ik na een aantal jaren als assistent-trainer, meer op eigen benen staan. Ik wilde hoofdtrainer worden, maar dat kon toen niet bij Roda en toen werd 'het contract voor het leven' beëindigd." In 2007 keerde hij als hoofd jeugdopleiding echter terug in Kerkrade. "Het doet me nu dan ook goed om te zien dat mijn voormalige pupillen uit de jeugd, Guus Hupperts en Mitchel Paulissen, bij Roda zijn doorgebroken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen