Van Marwijk mist Pieters in WK-selectie Oranje

3 juni 2014, 07:57

Bert van Marwijk begrijpt de meeste keuzes die zijn opvolger Louis van Gaal gemaakt heeft met betrekking tot de Oranje-selectie en het spelsysteem. Over één ding zitten de twee trainers echter niet op één lijn, want Van Marwijk had linkervleugelverdediger Erik Pieters altijd meegenomen naar het WK in Brazilië.

"Ik kan de keuzes begrijpen die Van Gaal heeft gemaakt bij de samenstelling van zijn selectie. Alleen zou ik er zeker Erik Pieters bij gehaald hebben", zegt de voormalig bondscoach in De Telegraaf. "Die heeft het bij mij altijd heel goed gedaan als linksback en bovendien een goed seizoen bij Stoke City achter de rug. Niemand heeft het zo in de gaten gehad, maar hij heeft gewoon een compleet seizoen gedraaid in de Premier League."

Een opvallende afwezige in de WK-selectie is Jeffrey Bruma, vooral omdat de verdediger onder Van Marwijk als groot talent al doorbrak in de nationale ploeg. Van Marwijk heeft echter ook gezien dat de PSV'er stilstaat in zijn ontwikkeling. "Voor Jeffrey geldt, dat hij een jongen is die in principe alles heeft wat een verdediger moet hebben. Hij is groot, sterk, snel, heeft een goede pass en is kopsterk. Ik vind wel dat hij moeite heeft zich verder te ontwikkelen. Hij maakt nog steeds dezelfde fouten. Dat zal de reden zijn dat hij niet is geselecteerd."

Van Marwijk was tijdens het WK 2010 en het teleurstellend verlopen EK 2012 bondscoach van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen